Онлайн TV FM радіо FM пауза

Бійці АТО Яремчанщини просять передати оздоровчий комплекс «Прикарпаття» громаді

Депутат Яремчанської міської ради та учасник АТО Андрій Стельмащукініціював питання повернення бази Національного банку України «Прикарпаття» у власність громади. 

«Неодноразово пропонував оздоровчий комплекс «Прикарпаття» передати на потреби учасників АТО, там можна облаштувати реабілітаційний центр. Також у місті Яремче не має муніципального центру спорту дозвілля і молоді. Наприклад, на базі комплексу можна розвивати секції з шахів та настільного тенісу», – каже Стельмащук.

Таку ініціативу підтримали учасники АТО регіону.

У відповіді на запит народного депутата від партії Ірини Суслової йдеться, що Національним банком прийняте рішення про відчуження оздоровчого комплексу.

«У зв’язку з економічною ситуацією, що склалася в країні, Національним банком України у 2014 році фінансування та будівництво непрофільного об’єкта – оздоровчого комплексу «Прикарпаття» призупинено, – зазначено у відповіді. – На будівництво І черги витрачено 76,2 млн. гривень. Об’єкт не зданий в експлуатацію, будівництво завершене на 96%»

Щодо можливості передачі бази «Прикарпаття» на баланс Івано-Франківської обласної ради, НБУ просить звернутися за роз’ясненнями до Фонду державного майна. 

“Це – державна власність, база їм не потрібна і вони хочуть віддати її у приватні руки,” – додав Андрій Стельмащук.

      Нагадаємо, раніше Національний банк ухвалив рішення про призупинення капітальних витрат, а також реалізацію непрофільних активів на загальну суму понад 1 млрд. гривень. Серед кількох об’єктів і оздоровчий комплекс «Прикарпаття» у м. Яремче.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua