Онлайн TV FM радіо FM пауза

Прикарпатські поліцейські направили до суду справу щодо наркозбувачів

направлено до суду Новини

Досудове розслідування щодо чотирьох осіб, які входили до організованої злочинної групи спрямовано слідчими до суду. Йдеться про мешканців Калуша та Івано-Франківська.

Про це йдеться на сайті ГУ Національної поліції в Івано-Франківській області

Далі з матеріалів провадження: слідчими слідчого управління обласної поліції під процесуальним керівництвом прокуратури Івано-Франківської області завершено досудове розслідування з направленням до суду обвинувального акту у кримінальних провадженнях за ч. 3 ст. 307 (Незаконне придбання, зберігання, перевезення, пересилання та збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), за ч. 3 ст. 311 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів), ч. 3. ст. 28, ч. 2 ст. 317 (Організація або утримання місць для незаконного виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів вчинених групою осіб) Кримінального кодексу України.

Організував нарковиробництво 35-річний чоловік, раніше судимий за наркозлочини, а виготовляв у лабораторії амфетамін його співорганізатор – 26-річний лаборант. Ще троє фігурантів виготовляли прекурсори та фасували психотропні речовини для подальшого збуту. Виготовляли амфетамін в облаштованих нарколабораторіях. Нарковиробництво охороняли за допомогою квадрокоптерів із системою відеоспостереження.Надалі, наркоділки розкладали на території області так звані мастерклади – закладки в особливо великих розмірах. Щомісяця фігуранти виробляли та збували понад 20 кілограмів психотропних речовин.

У ході слідчих дій поліцейські спільно з оперативниками СБУ в Івано-Франківській області ліквідували дві нарколабораторії. Правоохоронці провели понад 35 обшуків за місцями проживання, в транспортних засобах та гаражних приміщеннях. Там вилучили п’ять кілограмів амфетаміну, комп’ютерну техніку, банківські картки, 300 тисяч гривень, обладнання для виробництва та фасування заборонених речовин, п’ять транспортних засобів.

За клопотанням слідчих судом накладено арешти на майно підозрюваних, з метою забезпечення, збереження речових доказів та можливої конфіскації майна на суму майже 11 мільйонів гривень.

Усіх чотирьох фігурантів було затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, судом було обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. За скоєне їм загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua