Онлайн TV FM радіо FM пауза

Прапори, геральдика та капсула часу. Парк Історії Землі презентував нову локацію. Відео

Новини

Сакральні значення прапорів та гербів. У Парку Історії Землі, що у Богородчанській громаді, презентували нову локацію. На площі понад 1200 квадратних метрів на високих флагштоках представили 52 прапори областей України та обласних центрів. А на габіонних стінах – описи кожного з регіонів та їх геральдичне значення.

«Ми хочемо, щоб сюди приїжджали гості нашої чи інших областей України та розуміли, що частинка їхнього рідного міста є тут. Діти та дорослі зможуть пізнати науку геральдики, адже її ніде не вивчають, а тут будуть мати змогу дізнатися більше»,- розповідає Юлія Поясик, керівниця парку.

Ідея інсталяції належить Івано-Франківському художнику Миколі Джичці. Каже, це великий проєкт, до створення якого доєдналось багато людей:

«Ідея створення цієї інсталяції належить мені, а вже дальше матеріалізувалася завдяки адміністрації парку, будівельникам, скульпторам. Ми вибрали адміністративні центри кожного регіону, які мають свій герб і прапор. Всі обʼєднані державними гербами і прапорами».

У серці локації розташована скульптура – карта України. Вона в точному масштабі передає всі річки та висоти. Скульптор Дмитро Пилипонюк каже, працювали над нею близько пів року.

«Це карта України виконана в 3D, в майже точному масштабі. Ми збільшили карту річок і карту висот, через великий плакат та банер перебили всі річки та всі висоти позначені кольором. Можна поглянути перепади висот і як зіткнулися тектонічні плити»,- каже Дмитро Пилипонюк, скульптор.

Головною подією дійства було розміщення капсули часу – відеозвернення українців, яке планують переглянути через 50 років. 

«Через 50 років вона буде відкрита. Ми та наші наступні покоління будемо переглядати ці відео, цей такий законсервований зріз цього моменту. Основнй меседж усіх цих звернень про те, щоб коли ця капсула буде відкрита, то Україна вже була незалежною, вільною, а те покоління, яке зараз переживає ці жахіття війни зможе жити і розвиватися у вільній державі»,- зазначає Ростислав Заремба, голова Богородчанської ТГ.

Офіційне відкриття локації відбудеться 19 травня.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua