Онлайн TV FM радіо FM пауза

Поліцейські закликають приділяти більше уваги дітям в період канікул

Новини

Попереду у дітей сезон літнього відпочинку. Тому, батькам необхідно подбати про безпеку своїх дітей, провести роз’яснювальну роботу та нагадати основні правила безпеки у період канікул.

Про це пише Поліція Івано-Франківської області:

«Інколи навіть найбезпечніший відпочинок може стати загрозою для дітей, особливо коли вони перебувають без нагляду. Серед інших небезпек, які підстерігають дітей влітку – це москітні сітки на вікнах, залізні гойдалки на дитячих майданчиках, самокати та велосипеди, відкриті водойми та небезпечні знахідки у період дії воєнного стану».

Тож, дорослі насамперед нагадайте своїм дітям алгоритм дій під час сигналу «Повітряна тривога», при виявленні вибухонебезпечних предметів, як поводитися у разі відключення світла чи зникнення зв’язку.

Обов’язково наголосіть дітям про дотримання Правил дорожнього руху, особливості руху та експлуатації двоколісних транспортних засобів, а також подбайте про захисне спорядження – шоломи, наколінники та носіння світлоповертаючих елементів на одязі.

Подбайте й про безпеку дітей в побуті. Не залишайте їх без нагляду в приміщеннях, де відкрите вікно або є ймовірність, що дитина може його відкрити та встановіть фіксатори.

У випадку, якщо ви залишаєте дитину вдома саму, переконайтеся що всі наявні в помешканні електроприлади та газове обладнання знаходяться у справному стані. На видному місці залишіть номери телефонів екстрених служб, батьків, контакти, куди дитина зможе зателефонувати у разі загрозливої ситуації.

Слідкуйте за тим, щоб малолітні діти не відвідували самостійно місцеві ставки, річки. Навчіть дітей, що відпочивати дозволено тільки на спеціально облаштованих пляжах, де завжди чергують рятувальники, які зможуть вчасно прийти на допомогу.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua