Онлайн TV FM радіо FM пауза

Петиція про створення Зоополіції в Україні набрала 25 тисяч голосів

koty - Петиція про створення Зоополіції в Україні набрала 25 тисяч голосів - rai.ua Новини

Петиція про створення в структурі Національної поліції України підрозділу зоополіції була оприлюднена 6 березня, та набрала необхідні для розгляду Кабінету Міністрів 25 тисяч голосів.

Текст петиції можна знайти на сайті електронних петицій Кабінету Міністрів України:

«З року в рік ми чуємо про нові випадки жорстокого поводження з тваринами: від утримання власниками собак на короткій прив’язі чи без будки, побиття тварин власниками під час вигулу чи на території власних домоволодінь, знущання над тваринами з боку підлітків, неналежного транспортування, в т.ч. сільськогосподарських тварин, збиття тварин автівками і залишення їх напризволяще, вбивства тварин шляхом задушення чи утоплення і тд. Щоб вирішити цю ситуацію необхідно створити підрозділ зоополіції в структурі Національної поліції України».

Автори петиції вважають, що поліція в більшості випадків не володіє достатнім рівнем знань (навіть не зважаючи на численні тренінги, які регулярно проводять зоозахисники для представників поліції) або просто бездіє, бо не вважає тварин вартими своєї уваги.

Раніше, за жорстоке поводження з тваринами був передбачений лише штраф в розмірі 850 грн. У 2017 році Верховна Рада України прийняла зміни до законодавства, якими посилила відповідальність за жорстоке поводження з тваринами. Зокрема штрафи замінено на позбавлення волі строком від 2 до 8 років.

«Тому ми просимо Кабінет Міністрів України доручити Міністерству внутрішніх справ України створити в структурі Національної поліції України підрозділ зоополіції, та розробити нормативно-правову базу для його діяльності, затвердивши відповідне Положення та наділивши зоополіцію відповідними повноваженнями»,- зазначено в петиції.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua