Онлайн TV FM радіо FM пауза

Мідь проти бактерій

Протягом довгих років вчені досліджують антибактеріальні властивості міді.

У столиці Чилі Сантьяго лікарі носять одяг, виготовлений зі спеціального матеріалу, просякнутого міддю. Цей одяг, розроблений чилійськими дослідниками, обмежує поширення бактерій, грибків та вірусів. За словами дослідників, він здатний зробити лікарняне оточення безпечнішим і чистішим для пацієнтів та лікарів.

“Коли бактерія вступає у контакт з міддю, мідь виділяє іони, і ці іони проникають у стінки клітин. Це змінює метаболічний процес у бактерій, вбиває їх”, – розповідає один із дослідників Луїс Аместіка.

За словами розробників, з цієї тканини, що має назву “InCopper”, можна виготовляти лікарняні чепці, халати, наволочки та інші предмети.

“Ми провели чимало дослідів, і зрештою нам вдалося виготовити тканину, просякнуту міддю, яка має біоксидні властивості, а отже, знищує всі грибки, бактерії і віруси, які вступають у контакт з нею. Це, у свою чергу, зменшує імовірність поширення інфекцій від пацієнта до лікаря, і навпаки”, – каже далі Луїс Аместіка.

InCopper допомагає усунути 90 відсотків грибів, бактерій і вірусів, які вступають в контакт із ним. Це могло б стати важливим кроком вперед у боротьбі із захворюваннями, що поширюються всередині лікувальних закладів.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua