Онлайн TV FM радіо FM пауза

Настав період боротьби з борщівником Сосновського

Новини

Спеціалісти управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформують та наголошують, що настав період інтенсивного зростання борщівника Сосновського, а також період ефективної боротьби з ним.

«Для боротьби з борщівником Сосновського необхідним є об’єднання зусиль та координація дій органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, установ та організацій, керівників підприємств, господарств різних форм власності та громадян»,- зазначила Івано-Франківська обласна державна адміністрація.

Найбільш доступним і простим методом знищення борщівника є викошування. Його необхідно проводити у кілька прийомів, з інтервалом 3-4 тижні, оскільки пагони рослини активно відростають від кореневої системи після кожного скошування. Систематичне скошування не дасть рослині змогу зацвісти і утворити насіння. Більш результативною буде боротьба, якщо після скошування відсікти лопатою товсті корені на глибину 8-12 см, що забезпечує повне знищення рослин.

Зважаючи на те, що борщівник викликає опіки шкіри, всі роботи щодо його знищення необхідно проводити у захисному одязі і респіраторі або протигазі.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua