Онлайн TV FM радіо FM пауза

Наслідки ударів Росії на одній з електростанцій України. Відео

Новини

22 та 29 березня росія завдала масованих ракетних ударів по українській енергетиці. Унаслідок ворожих атак були пошкоджені багато ТЕС по всій країні, а також гідроелектростанції в Запоріжжі. В одному регіоні зруйнували всі енергоблоки однієї з електростанцій ДТЕК. Постраждали двоє енергетиків. 

Енергетик Андрій розповідає, вперше за весь час роботи підприємство повністю зупинило виробництво електроенергії:

«Зруйновано практично 80% обладнання енергоблоків. Масштабні розрушення як електричного обладнання, так і турбінового обладнання. Пошкодження основних і будівельних конструкцій, даху, машинного залу, що спричинило обвал на працююче та резервне обладнання, яке виведене на даний час з експлуатації».

Вже за кілька днів росіяни завдали повторного удару по цій електростанції. Енергоблоки знову були пошкоджені. В той час на зміні працював пан Олег.

«Після прильоту був хлопок – пропало живлення, піднялась пилюка, темно, нічого не було видно»,- згадує енергетик Олег.

Під час тривоги оперативний персонал не покидає робочі місця. Адже не можуть залишити обладнання без нагляду. Старший машиніст підприємства Ігор зізнається, їм теж страшно, але повинні працювати.

«Ми боїмося, як всі нормальні люди. Але така наша робота і ми мусимо її виконувати»

Нині на об’єкті цілодобово триває процес відновлення. Відбудова, за словами працівників, займе тривалий час. Та вкрай важливо відновити якомога більше приміщень та обладнання до наступної зими, щоб в украінців було світло.

«Від забезпечення нашого підприємства залежить енергетична безпека в Україні, це само собою. Тому що теплова генерація, на даний час, альтернативи немає. Енергоатом працює максимальним складом, але й енергоатому потрібно зупинятись на ремонтну кампанію, щоб підготуватись до зими»,- зазначив Андрій, енергетик ДТЕК.

Та найважливіше, зазначають на електростанції, що під час цих ударів не загинули їх працівники.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua