Онлайн TV FM радіо FM пауза

Добровільні пожежні команди Прикарпаття об’єднуються в асоціацію: як це зробили поляки. Відео

Новини

Вони добровільно об’єдналися задля безпеки. У Дубовецькій громаді провели засідання установчих зборів громадської організації «Асоціація добровільних пожежних команд». Завдяки таким об’єднанням можна слідкувати за безпекою в громадах та підтримувати постійний зв’язок між пожежними командами Прикарпаття, переконаний начальник ГУ ДСНС, Володимир Чернецький.

До засідання також долучилися й польські учасники, зокрема начальник добровільної пожежної команди Анджей Латусек. На його думку, така співпраця надзвичайно важлива, адже Україна має всі необхідні ресурси аби вдосконалювати пожежно-рятувальні служби:

“В Польщі є пів мільйона рятувальників, але на виклики з гасіння можуть виїжджати лише 300 тисяч. Якби ті люди дістали звістку про пожежу і сирени загуділи, то вони б за 10 хв поїхали на виклик. Такої сили немає жодна рятувальна армія світу і жодна організація, яка б в такий короткий термін була готова приїхати в одне місце і рятувати інших людей.

Я вважаю, що в майбутньому, Україна, як є більшою державою ніж Польща, з більшою кількістю людей, може мати таку ж пожежно-рятувальну службу, як у нас. З такою ж кількістю людей, навичками та досвідом.”

За словами голови Дубовецької громади, Павла Андрусяка, добровільні пожежні команди планують створити у кожній громаді. Для цього потрібні іноземні інвестиції та належне функціонування асоціації.

У Бурштинській громаді добровільна пожежна команда буде розташована в Озерянському старостинському окрузі на базі КП «Еко-острів».

А яка ваша реакція?
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua