Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Прикарпатті засудили чоловіка, який застрелив коханця дружини

Новини

Коломийський мiськрайонний суд винiс вирок жителю Косiвського району, який застрелив з обрiза рушницi iншого чоловiка, приревнувавши того до колишньої дружини.

Вбивство сталося 21 липня 2018 року в селі Кропивище Коломийського району. Про це пише РАІ з посиланням на пресслужбу Коломийського суду.

Обвинувачений на грунтi ревнощiв здiйснив два пострiли у голову та грудну клiтку потерпiлому з мисливської зброї, яку придбав, носив та зберiгав без передбаченого законом дозволу. Два пострiли з обрiзу призвели до смертi потерпiлого на мiсцi.

Переконавшись, що потерпiлий не подає ознак життя, обвинувачений вiдтягнув його тiло з дороги в лiс, де прикрив гiллям та листям. З метою приховання слiдiв злочину викинув вглиб лiсу вистрiлянi гiльзи, речi потерпiлого та свої мобiльнi телефони, а сам з мiсця подiї скрився. Втiм, згодом тiло знайшли – за допомогою службового собаки.

Обвинувачений в судовому засiданнi свою вину у вчиненнi iнкримiнованих злочинiв не визнав, давати показання вiдмовився згідно положень ст. 63 Конституцiї України.

В ходi слiдства стало вiдомо, що перед вбивством вiн нацарапав на будинку колишньої дружини фразу “Я на сходi на сторонi москалiв узнаю, що скимось приїду жиєш, уб’ю я чирис теби біди наробив бирижи минi дітей за 5, 10 рiк увидимосi прощай який заради дітий я тибе пожалів вбити”. Втiм, iнформацiя про те, що вiн був учасником АТО або збройних формувань проросiйських бойовикiв, не пiдтвердилась.

Вироком суду його визнано винним та призначено покарання у видi позбавлення волi на строк 12 рокiв. Крiм того, стягнуто на користь потерпiлої (дочки вбитого) матерiальну шкоду в розмiрi 107 535 гривень та 85 000 гривень моральної шкоди.

Як повідомляло РАІ, за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури закінчено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 13 учасників організованої групи за фактами незаконного позбавлення волі та викрадення людей, що спричинили тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 146 КК України).

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua