Онлайн TV FM радіо FM пауза

Митники затримали незаконне вивезення опудала птаха та черепа з рогами

Новини

Київські митники зберегли від незаконного вивезення до США каналами поштового зв’язку опудало та частину черепа з рогами представників фауни, що підпадають під дію Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, та перебувають під загрозою зникнення (CITES).

Про це повідомляє Державна митна служба України.

Йдеться про опудало рідкісного яструба змієїда та частину черепа з рогами оленеподібної сайги. Опудало та частину черепа митники виявили безпосередньо в посилках під час митного контролю міжнародних поштових відправлень. Прямували вони від відправників із Запоріжжя до США.

Предмети було скеровано до Національного науково-природничого музею для проведення експертизи.

Як визначили експерти музею, опудало – природного походження. Цей птах належить до виду Змієїд блакитноногий Circaetus gallicus – рідкісний хижий птах родини Яструбових.Частина черепа з рогами, за висновком експертів, теж природного походження, належить до виду Сайга татарська Saiga tatarica. Композиція оформлена як мисливський трофей.

Дані представники фауни охороняються Конвенцією про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення (CITES) (Додаток ІІ). До того ж, опудало і частина черепа з рогами мають певну наукову, музейну та освітню цінність.

Конвенцією передбачено, що для експорту будь-якої тварини чи рослини, живої або мертвої, та будь-якої легко впізнаваної частини чи похідного від неї, необхідно попередньо отримати дозвільні документи, що видаються адміністративними органами України з питання виконання вимог Конвенції.

На момент здійснення митного контролю такі документи до митниці не надавались, у міжнародному поштовому відправлені були відсутні.

Щодо відправників Київською митницею складено протоколи про порушення митних правил за ст. 473 Митного кодексу України. Обидва предмета вилучено.

Фото: Державна митна служба України

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua