Онлайн TV FM радіо FM пауза

Мінсоцполітики провело обговорення питань допомоги для ВПО

Новини

14 березня в Міністерстві відбулась онлайн-зустріч з представниками департаментів соціального захисту обласних державних адміністрацій. Зустріч була присвячена вирішенню проблемних питань, які виникають під час призначення допомоги. Вона продовжила низку зустрічей з представниками регіонів, а також громадських організацій з приводу виплат для ВПО.

Про це йдеться на сайті Міністерства соціальної політики України.

За результатами проведених консультацій пропонується запровадити низку змін:

  • розширити коло осіб, які можуть отримувати таку допомогу, щоб право на виплати отримали: діти, які влаштовані в сім’ї патронатного вихователя; патронатні вихователі; діти, тимчасово влаштовані в сім’ю родичів, знайомих, прийомну сім’ю, дитячий будинок сімейного типу (якщо середньомісячний сукупний дохід на одного отримувача в такій сім’ї менше 9 444 грн);
  • люди, старші за 55 років;
  • люди з інвалідністю ІІІ групи (якщо середньомісячний сукупний дохід на одного отримувача в сім’ї не перевищує 9 444 грн).
  • люди, які доглядають за дитиною до 3 років або дитиною, яка потребує догляду, до 6 років.
  • люди з тяжкими формами захворювання, яким не встановлено інвалідність;
  • сім’ї, що мають дітей до 18 років та/або до 23 років, які є студентами денної або дуальної форми навчання в закладах професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти.

«Сподіваємось, найближчим часом розроблені зміни до законодавства будуть підтримані Урядом, а родини, в яких є такі особи, зможуть отримати виплати, починаючи з березня», – йдеться у повідомлення Міністерства соціальної політики України.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua