В березні 2022 року Урядом ухвалено Постанову від 03.03.2022 №186 «Деякі питання маркування харчових продуктів в умовах воєнного стану».
Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області нагадує споживачам харчових продуктів, що наразі в Україні діють певні спрощення для виробників харчових продуктів стосовно маркування продукції власного виробництва внаслідок вимушених змін рецептури, які пов’язані з відсутністю або недостатністю відповідної сировини, на період дії воєнного стану.
Наразі обов’язковою інформацією на маркуванні харчового продукту має бути:
– назва харчового продукту;
– кількість харчового продукту в установлених одиницях вимірювання;
– мінімальний термін придатності або дата “вжити до”;
– інформація про будь-які інгредієнти або допоміжні матеріали для переробки, які спричиняють алергічні реакції або непереносимість.