Онлайн TV FM радіо FM пауза

Відбулося перше засідання експертної ради з питань книговидання

Культура

Учора, 9 травня, відбулося перше засідання експертної ради з питань книговидання. Присутні розглянуто заявки, що поступили у 2024 році на конкурс із визначення переліку книжкових видань, пропонованих до випуску або закупівлі за кошти обласного бюджету.

Про це повідомляє Івано-Франківська обласна державна адміністрація.

Засідання відбулось під керівництвом заступника голови обласної державної адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Богдана Футерка і першого заступника голови обласної ради Василя Гладія відбулося перше засідання експертної ради з питань книговидання.

Було проінформовано про зміни до Положення та складу експертної ради. На завершення члени експертної ради визначили дату проведення наступного засідання, під час якого буде визначено прохідний бал для видавничих проєктів.

що свої пропозиції на конкурс цього року надали 9 видавництв: «Місто-НВ», «Лілея НВ», «Гравітація», «Фоліант» (з Івано-Франківська), «Дискурсус» (із села Брустурів Косівського району), «Писаний камінь» (з Косова), «Таля» (із селища Брошнів-Осада Калуського району), ТДВ “Коломийська друкарня ім. Шухевича” (з міста Коломия) та ПП Сорока Тарас Богданович (зі Львова).

Всього надійшло 60 пропозицій на загальну суму понад 7 млн грн.

У 2024 році на реалізацію заходів регіональної цільової програми підтримки книговидання передбачено 1,5 млн грн, з них на друк та закупівлю книг – 1,4 млн грн.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua