Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську презентували літературну збірку військових авторів. Відео

Культура

Родинний альбом, який створили найкращі люди України. В Івано-Франківську презентували літературну збірку військових авторів «Голоси». До антології увійшли поезії та прозові твори 30 авторів-учасників Форуму військових письменників. 

Серед літературної збірки присутня поезія військового журналіста Володимира Скоростецького. Він розповідає, що до повномасштабної війни вірші не писав. Утім тепер знайшов у цьому свою віддушину:

«Літературна діяльність – це одна з можливостей розповісти те, що відбувається всередині тебе. Сюжети продиктовані тим, що мені довелося побачити. Я пропустив ту емоцію через себе і намагався поділитися нею з іншими».

Співорганізатор форуму військових письменників та співавтор книги Влад Якушев зазначає, це видання цінне тим, що це жива історія, це почуття людей, які на власні очі бачать війну і те, що триває на передовій. І важливо фіксувати ці спогади просто зараз:

«Кажуть – неможливо слухати і читати. Якби війна закінчилась, то я б казав не читати і не слухати – нехай вона закінчиться, нехай її не буде. Але справа в тому, що незнання того, що в тебе летить снаряд, не відмінить факт того, що він в тебе попаде. Війна не закінчиться тільки тому, що ми перестанемо про неї писати, а ви читати. Тому краще розуміти, що відбувається і до чого готуватися».

Ініціаторка проєкту та упорядниця книги Тетяна Пилипець каже, це видання вкрай потрібно читати українцям, які у тилу. І важливо справді почути голоси наших захисників:

«То унікальна нагода знайти свого військового автора або людину, яка в цей час пише те, що вам важливо почути. Ті короткі уривки і підбірки поезії чи публіцистики, справді, дають змогу знайти свого автора».

Також книгу презентували у Городенці та Калуші. Наразі знайти видання можна у бібліотеках. Згодом «Голоси» з’являться у книгарнях.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua