Онлайн TV FM радіо FM пауза

День енергоефективності: які свята відзначають 5 березня

Історичні хроніки

5 березня – день поширення інформації про дисоціативний розлад особистості, день народження степлера, Європейський день геодезії і геоінформації та Всесвітній день енергоефективності.

Про це йдеться на сайті «DAY TODAY».

Дисоціативний розлад особистості

День поширення інформації про дисоціативний розлад особистості – присвячений підвищенню обізнаності, освіті та розумінню дисоціативного розладу особистості , спрямований на розвіювання міфів і надання підтримки тим, хто страждає від нього.

«Дисоціативний розлад особистості, раніше відомий як розлад множинної особистості, характеризується наявністю двох або більше різних станів ідентичності, які контролюють поведінку людини в різний час. Часто причиною цього розладу є важка дитяча травма, і, за оцінками, на нього страждає приблизно 2% населення, що схоже на показники поширеності булімії та обсесивно-компульсивного розладу. Незважаючи на свій значний вплив, дисоціативний розлад особистості часто неправильно діагностують і не розуміють, що призводить до труднощів в отриманні належної допомоги та підтримки»зазначено на сайті «Всеосвіта».

День народження степлера

Щорічно 5 березня день народження відзначає степлер, бо саме цього дня у 1868 році англійський винахідник Джордж Макгілл запатентував відомий офісний пристрій.

«Перші механізми для скріплення паперу були зроблені ще у 18 столітті для короля Франції, але сама назва «степлер» з’явилась аж у 1909 році. Зшивач, котрий працює без скріпок, винайшов Крістіан Бергер у 1997 році. Зараз степлери бувають не лише канцелярськими, але й будівельними та меблевими. Зшивач – це частина офісного інтер’єру, тому його зовнішній вигляд також важливий – виробники пропонують як класичні стримані варіанти, так і яскраві веселі»,- повідомляє «DAY TODAY».

Геодезія і геоінформація

Геодезія — це наука про методи визначення фігури і розміри Землі, зображення земної поверхні на планах та картах, і точних вимірювань на місцевості, пов’язаних з розв’язанням різних наукових і практичних завдань.

Геоінформація – це сукупність геоданих, що визначають міру наших
знань про досліджуваний просторовий об’єкт.

Всесвітній день енергоефективності

Щороку 5 березня світова спільнота відзначає Всесвітній день енергоефективності. Мета його проведення – проінформувати населення про важливість заощадження енергії та навчити домогосподарства та комерційних споживачів раціональніше використовувати енергоносії. З кожним роком проблеми, пов’язані з використанням енергії набувають більшої актуальності.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua