Онлайн TV FM радіо FM пауза

Як підготуватись до свят і уникнути харчових отруєнь?

Як підготуватись до свят і уникнути харчових отруєнь? Новини

Незабаром жителі та гості Прикарпаття святкуватимуть одне з найбільших християнських свят – Воскресіння Христове.

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано – Франківській області наголошує: щоб запобігти виникненню харчових отруєнь як в домашніх умовах, так і відвідуючи заклади громадського харчування, необхідно дотримуватись певних правил закупівлі, зберігання продуктів та приготування і споживання страв.

– Купуйте харчові продукти в торгівельних мережах, спеціалізованих магазинах або на продовольчих ринках.

– Не слід купувати харчові продукти на стихійних ринках, вздовж автомобільних шляхів, «з рук».

– Купуючи харчові продукти, перевірте, чи не закінчилися терміни придатності, для цього потрібно уважно прочитати маркування.

– Не готуйте страви заздалегідь, кілька днів наперед!

– Правильно зберігайте харчові продукти згідно рекомендацій виробника!

– М’ясні вироби, кулінарні чи кондитерські вироби, а також молочні продукти зберігайте в холодильнику, де підтримується відповідний температурний режим.

– Перед приготуванням їжі ретельно вимийте руки з милом!

– Використовуйте окремі розроблювальні дошки та ножі під час приготування сирих та варених продуктів.

– Перед приготуванням сирі овочі та фрукти необхідно добре промити під протічною водою.

– Дотримуйтесь технології приготування страв (режимів запікання, тушкування чи смаження).

– Не зберігайте готові страви чи напівфабрикати при кімнатній температурі, адже це сприяє накопиченню в них мікроорганізмів.

– Готуючи багатокомпонентні салати чи кулінарні вироби, які не піддаватимуться повторній термічній обробці, використовуйте рукавички.

– Заправлені салати можуть зберігатися при кімнатній температурі не довше трьох годин.

– Кремові кондитерські вироби (торти, тістечка) зберігайте лише в холодильнику, дотримуючись термінів придатності.

– Якщо ви вирішили святкувати не вдома, то вибирайте тільки перевірені ресторани чи інші заклади громадського харчування з позитивними відгуками.

– Страви, які забрані додому з закладу громадського харчування, не придатні на наступний день, їх необхідно спожити того ж дня.

У випадку виявлення перших ознак гострого кишкового захворювання, таких як нудота, блювота чи діарея, необхідно негайно звернутись до закладу охорони здоров’я, самолікування небезпечне для вашого здоров’я.

uny - Як підготуватись до свят і уникнути харчових отруєнь? - rai.ua

Підписуйтеся на наші канали, щоб завжди бути в курсі важливих новин Івано-Франківська та Прикарпаття.
• YouTube – https://www.youtube.com/@RAITVUA 
• Сайт ТРК «РАІ» – https://rai.ua/ 
• Facebook – https://www.facebook.com/profile.php?id=100063475576480
• TikTok – https://www.tiktok.com/@trkrai?is_from_webapp=1&sender_device=pc

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua