Онлайн TV FM радіо FM пауза

Військовослужбовці зможуть отримати виплату за 12-ма пунктами

Гроші

Івано-Франківська громада продовжує фінансово підтримувати захисників. Військовослужбовці, які зареєстровані на території громади можуть отримати виплату за 12-ма пунктами: зокрема на реабілітацію, амуніцію, лікування після поранення та інші. Найпопулярнішими залишаються  виплати на амуніцію.

За словами міського голови Іван-Франківска Руслана Марцінківа, підтримка захисників залишається пріоритетним питанням у громаді:

«Зараз найважливіше – це допомагати нашим військовим. Тому Івано-Франківськ прийняв рішення – усім військовим, які беруть участь у бойових діях виплатити 50 тисяч гривень. І тим, хто мобілізований і навчається або не є зараз на передовій по 20 тисяч гривень. Та допомога, яка надається на бригади чи на батальйони, не завжди доходить до бійця. Тому кожен боєць отримає кошти і може вирішити зі своїми побратимами, на що краще витратити – чи на амуніцію, чи щось купити для свого відділення або взводу».

Капітан Володимир Панас прийшов до ЦНАПу подати заяву на виплату на спорядження, а також до Дня народження дитини. Каже, перелік документів не складний:

«Така підтримка важлива, тому що багато речей потрібно закупити. Я дізнався про ці виплати в  мережі, там було детально описано, що потрібно для виплати і куди треба звертатися. Довідку про участь у бойових діях легко отримати – звертайтеся у відділ кадрів своєї військової частини для її отримання, вона досить швидко робиться, проблем з цим немає».

Військовослужбовець Богдан Постолян на спорядження кошти уже отримав, тепер хоче оформити виплату на реабілітацію. А це 10 тисяч гривень. Каже, така допомога для військовослужбовця від громади дуже вагома:

«Військовим дуже потрібні ці гроші, тому що держава наша нічого не забезпечує. А на фронті ще більше треба грошей. Найбільше хлопці витрачають на спорядження, на форму. Якщо він піхотинець, так як я, то форма на 2-3 дні і її можна викидати. Екіпірування, бронежилети, каски – це все ми купували за свої гроші з початку війни. Я ходив в «Дім Воїна», мені дали довідку, що я маю право получити ці 10 тисяч».

З переліком усіх виплат та необхідних документів для їх оформлення можна ознайомитися в інтернеті або безпосередньо у комунальному закладі «Дім воїна».

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua