Онлайн TV FM радіо FM пауза

Франківцям за перехід від управляючої компанії «Комфортний дім» до свого ОСББ обіцяють 100 тис. грн

Новини

100 тисяч гривень – стільки обіцяє очільник Івано-Франківська за перехід від управляючої компанії «Комфортний дім» до свого ОСББ. Руслан Марцінків фінансово заохочує людей самоорганізуватися і створити об’єднання співвласників багатоквартирних будинків.  

«Дуже важливо, щоби люди самоорганізовувалися. У місті Івано-Франківську 30% будинків вже створили ОСББ, і це хороший показник, якщо брати по Україні. Люди показують хороші та динамічні результати, навіть у питаннях енергозбереження. У питаннях енергетики ці будинки більш готові до складної зими, ніж будинки інших управителів. Тому ми закликаємо і не тільки закликаємо, а ті, хто створять ОСББ в місті Івано-Франківську, ще отримають 100 тисяч гривень на енергозбереження у своєму будинку», – каже Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків. 

Досвідом успішної роботи ОСББ ділиться голова об’Єднання «Китайська стіна 54» Оксана Іванюк. 

«Знаєте, є така і на той час була така думка. Створивши ОСББ має все змінитися. Чарівне чудо не відбудеться, будь-які дії – це результат праці і немалої, і зусиль, і коштів. Це процес складний, але на зміни, які відбудуться однозначно, тому що ти працюєш у своєму будинку. Ми бачили всі проблеми, які були і десь собі складали алгоритм дій, як ми маємо виходити з того стану у якому ми були на той час », –  розповідає голова ОСББ «Китайська стіна 54» Оксана Іванюк. 

Про суттєве покращення в утриманні будинку після створення ОСББ говорять і самі мешканці. 

«Краще жити в будинку, де є ОСББ, адже ми незалежні, самі для себе працюємо і керуємо власними коштами. Ніхто до нас не втручається, і ми можемо робити те, що вважаємо за потрібне»», – прокоментувала мешканка будинку Анна Максимчук. 

Співвласники будинків, які об’єдналися і зареєструвалися, можуть користуватися програмами підтримки для розвитку та проведення ремонтних робіт. Директор Департаменту інфраструктури, комунальної та житлової політики Михайло Смушак зазначає, що часто люди бояться створювати об’Єднання співвласників.

«Незалежно від того чи це є будинок ОСББ, чи це є будинок приватної компанії, чи це будинок будівельного кооперативу, самоуправління. Ніхто зараз з міського бюджету будинки не фінансує і, на жаль, більше ніколи не буде фінансувати. Бо коли ми заселяємось в будинок, будь-який багатоквартирний, ми автоматично стаємо співвласниками цього багатоквартирного будинку», – розповідає директор Департаменту інфраструктури, житлової та комунальної політики Михайло Смушак. 

Якщо мешканці багатоквартирного будинку таки вирішать зареєструвати ОСББ у ЦНАПі, то упродовє двох місяців від моменту реєстрації приватний чи комунальний управитель повинен передати документи ОСББ.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua