Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську стартував сезон обрізки дерев

Екологія

Обрізка та зрізка дерев. Лише минулого року, після проведення тендерів та актів обстежень – було зрізано майже 700 дерев. Натомість висаджено 412 нових порід та більше трьох тисяч кущів. 

Здебільшого, видаляють зелені насадження, які повалені після наслідків стихійного лиха чи внесені до списку аварійних, бо становили небезпеку через вік.

«Третя причина – це відновлення світлового режиму в житловому приміщенні. Дуже багато дерев, які ростуть дуже близько до житлових будинків затіняють людям приміщення. Таке дерево має бути або почищене від гілок або видалене»,- зазначив Михайло Смушак, директор департаменту інфраструктури, житлової та комунальної політики.

Вже з початку року до  центру надання адміністративних послуг надійшло більш сотні звернень від мешканців громади про потребу видалення зелених насаджень. Обстежено майже 400 дерев, які підлягають видаленню та складено 19 актів , каже Михайло Смушак:

«Кожне звернення, яке попадає в ЦНАП щодо обстеження зелених насаджень, розглядається спеціальною комісією».

Також, посадовці наголосили, що самовільне пошкодження зелених насаджень карається штрафом, а за знищення пам’яток природи передбачена кримінальна відповідальність.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua