Онлайн TV FM радіо FM пауза

Держпродспоживслужба: правила щодо безпечності хлібобулочних виробів

Держпродспоживслужба: правила щодо безпечності хлібобулочних виробів Новини

Хлібобулочні вироби – частина асортименту майже кожного продовольчого магазину і не завжди їх продають індивідуально упакованими. Це викликає запитання щодо безпечності у окремих споживачів.

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано – Франківській області зазначає, відповідно до статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», оператори ринку відповідають за виконання вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів у межах діяльності, яку вони здійснюють.

◀️ Оператори ринку зобов’язані забезпечувати дотримання вимог цього Закону щодо гігієнічних вимог до харчових продуктів на всіх стадіях їх виробництва та обігу.

◀️ Правилами роздрібної торгівлі продовольчими товарами регламентовано, що у разі відпуску хліба і хлібобулочних виробів продавцем, а також у разі самостійного відбору виробів споживачами необхідно користуватися щипцями, ложечками, лопатками, виделками або смужками чистого паперу.

◀️ Забороняється відпуск неупакованого хліба і хлібобулочних виробів працівниками, які проводять розрахунки готівкою (приймають гроші).

◀️ Цими ж правилами передбачено, що у разі відсутності в певній місцевості стаціонарних підприємств торгівлі, хліб і хлібобулочні вироби, що реалізуються із спеціалізованого транспорту та лотків, має бути обов’язково упакованим.

◀️ Отже, при реалізації хлібобулочних виробів в стаціонарних закладах торгівлі оператори ринку мають потурбуватись про забезпечення гігієнічних вимог та наявність спеціальних засобів, а у випадку виїзної торгівлі – обов’язково забезпечити його пакування.

hld - Держпродспоживслужба: правила щодо безпечності хлібобулочних виробів - rai.ua
А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua