Онлайн TV FM радіо FM пауза

Три причини, чому День святого Валентина одне з найпопулярніших свят у світі

freestocks qx5qnarbrum unsplash - Три причини, чому День святого Валентина одне з найпопулярніших свят у світі - rai.ua Новини

День святого Валентина, або День закоханих — це чудова нагода нагадати коханій людині про свої почуття. Свято відзначають щорічно 14 лютого, і воно вже стало символом любові та романтики.

Історія бере свій початок у Стародавньому Римі. За легендою, священник Валентин таємно вінчав закоханих, яким імператор Клавдій II забороняв одружуватися. За це Валентина було ув’язнено і страчено.

Сьогодні це свято є дуже поширеним у Європі. У цей період люди дарують один одному подарунки, листівки у формі сердець, солодощі, м’які іграшки, квіти тощо.

ТОП-3 вражаючі факти про цей день:

  • День святого Валентина є одним із найдорожчих свят у світі. Щороку в цей день люди витрачають мільярди доларів на подарунки, ресторани та інші розваги. За даними Національної федерації роздрібної торгівлі (NRF), у цей день 2023 року американці витратили 25,3 мільярдів доларів.
  • У США день закоханих є одним із найпопулярніших днів для пропозицій руки та серця. За даними дослідження, проведеного компанією «Jewelers of America», у 2023 році в День святого Валентина було зроблено понад 600 000 пропозицій.
  • Це свято є відомим днем для поцілунків. За даними дослідження, проведеного в США у 2019 році компанією «YouGov». У День святого Валентина люди цілуються в середньому 10 разів, а в інші дні близько 7. Дослідження також показало, що люди, які цілуються є більш щасливими та задоволеними життям.

День святого Валентина залишається яскравим святом, яке сприяє виявленню почуттів кохання. Свято продовжує бути не тільки приводом для подарунків, а й часом для зміцнення стосунків та вираження любові.

А чи є День святого Валентина – святом чи маркетингом? – читайте у матеріалі.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua