Онлайн TV FM радіо FM пауза

Чому у графіках вимкнень можуть бути зміни декілька разів на день

Новини

Щовечора НЕК «Укренерго» встановлює та доводить для обленерго обмеження, які необхідно застосувати для побутового населення та промисловості. Після доведення лімітів, оператор системи розподілу (АТ «Прикарпаттяобленерго») формує графіки погодинних вимкнень (ГПВ) і публікує їх на своїх офіційних каналах. Втім, можливі ситуації, коли раз або декілька разів на день у ГПВ є зміни. У чому причина – розповідають енергетики.

Про це повідомляє Прикарпаттяобленерго.

Графіки погодинних вимкнень можуть змінюватися, якщо є дефіцит потужності або навпаки – потужності достатньо і електроенергію для населення, попри «червоні» години, не вимикають. Другий випадок зазвичай можливий на вихідних, коли споживання електроенергії менше, або ж у час активної роботи сонячних електростанцій.

Коли можлива зміна графіків через збільшення годин без світла?

  • Після повторних масованих обстрілів енергетичної інфраструктури з боку росіян;
  • Через очікуване зростання споживання на початку тижня.
  • Унаслідок використання великої кількості кондиціонерів у спекотні дні.
  • Через вихід у ремонт атомних блоків.

Окрім цього, потрібно пам’ятати, що значна частина електроенергії йде на забезпечення функціонування критичної інфраструктури, до прикладу, лікарень, об’єктів водо-та теплопостачання, військових об’єктів тощо.

Головне зображення: https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2F5watt.ua%2Fblog%2Fstati%2Fkakie-luchshe-kupit-lampochki-dlya-lyustry&psig=AOvVaw17Fp9FPlNx39uEgJHpG8f8&ust=1719490094833000&source=images&cd=vfe&opi=89978449&ved=0CBEQjRxqFwoTCJj8-fKd-YYDFQAAAAAdAAAAABAE

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua