Онлайн TV FM радіо FM пауза

Через відключення електрики почастішали виклики людей, які застрягають у ліфтах. Відео

Новини

Через відключення електрики в Івано-Франківську почастішали виклики людей, які застрягають у ліфтах. По вулиці Залізничній у таку пастку потрапила неповнолітня дитина. Вибратися допомогли рятувальники.

26 червня в Івано-Франківську по вулиці Залізничній у ліфті застрягла дитина.

Таких випадків нині, зазначає речниця головного управління ДСНС в області Христина Перцович, стало в рази більше:

«Прибувши до місця події рятувальники вивільнили дитину, вона навіть не встигла перелякатися. Але таких випадків є дуже багато, з початку цього місяця рятувальники виїжджали для надання допомоги по аварійному відкриванню дверей ліфтових приміщень чотири рази».

Рятувальники застерігають громадян, не користуватися ліфтами у періоди відключень електроенергії та під час повітряних тривог.

«Памʼятайте основні правила, яких слід дотримуватися, якщо застрягли в ліфті. Перше – це заспокоїтись та не панікувати, не стрибати в ліфті, не натискати всі кнопки та не намагатися вибратися самостійно. Потрібно скористатися кнопкою виклику диспетчера чи зателефонувати до аварійно-ліфтової служби. Якщо при собі немає телефону, то намагайтеся покликати на допомогу інших мешканців будинку».

На випадок аварійної зупинки надзвичайники рекомендують мешканцям будинків організувати у ліфті тривожну валізу. У неї поставити ліхтарик, продукти, воду та аптечку.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua