Онлайн TV FM радіо FM пауза

Булінг. Що робити, якщо зіткнулися з цькуванням у школі. Відео

Новини

Булінг в дитячому соціумі. Згідно закону – це один із видів насильства, яке може здійснювати, як одна особа, так і група, до окремої особистості чи цілого колективу. За словами фахівців, булінгу притаманні характерні ознаки.

«Булінг має чіткі ознаки, перш за все – це систематичність. Друге – це наявність особи, що вчиняє булінг, потерпілого та спостерігача. А третє – це завдана шкода фізичному чи психологічному здоровʼю»,- розповіла Алла Бойчук, начальниця відділу ювенальної превенції в Івано-Франківській області.

Відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення, особи які досягли 16 років підлягають відповідальності за свої вчинки. В іншому випадку, відповідатимуть батьки, каже Алла Бойчук:

«Кодексом України про адміністративне правопорушення передбачено відповідальність закладів освіти чи керівників закладів освіти за неповідомлення про факти булінгу в тому чи іншому навчальному закладі»

Поліція Прикарпаття та ювенальна превенція звертається до всіх батьків, в яких є підозри, що дитина зазнає цькування і приниження. Тоді, слід звернутися до адміністрації навчального закладу або поліції, наголошують фахівці.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua