Онлайн TV FM радіо FM пауза

Безпека неповнолітніх: кіберполіція розвиває міжнародну співпрацю з питань захисту дітей

кіберполіція розвиває міжнародну співпрацю з питань захисту дітей Новини

У вересні відбулася зустріч «Victim Identification Task-Force (VIDTF) 15», організована Європолом у місті Гаага. Захід об’єднав представників правоохоронних структур з 31-ї країни для розслідування злочинів, пов’язаних із сексуальним насильством над дітьми та їх експлуатацією.

Про це повідомляє Кіберполіція

Головний оперуповноважений відділу протидії злочинам у сфері обігу протиправного контенту і телекомунікацій Департаменту кіберполіції Національної поліції України Тетяна Білобров спільно з 30-ма колегами з США, Австралії та країн Європи долучилася до ідентифікації жертв сексуальних злочинів у рамках проведення VIDTF.

За допомогою аналізу мовних характеристик протиправного контенту, співставлення інформації у міжнародних базах та використання спеціалізованого програмного забезпечення правоохоронці встановлювали осіб, які займаються виготовленням дитячої порнографії.

Отримана інформація була передана компетентним правоохоронним органам країн Європи та Америки. Під час зустрічі також проводилися тренінги, аналізувалися методи розслідування та пошук шляхів покращення співпраці між поліцейськими різних країн.

Кіберполіція підкреслює важливість тісної співпраці з міжнародними партнерами, зокрема Європолом, для забезпечення безпеки дітей, особливо в умовах воєнного стану. Українські правоохоронці продовжують брати участь у подібних заходах і активно протидіють експлуатації дітей та виготовленню дитячої порнографії.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua