Осінь традиційно є сезоном збору дикорослих грибів. Щороку саме в цей період зростає кількість випадків харчових отруєнь.
Держпродспоживслужба нагадує:
Не збирайте незнайомі гриби. Навіть їстівні види легко сплутати з отруйними.
Не купуйте гриби на стихійних ринках. Реалізація дикорослих грибів дозволена лише за наявності експертного висновку лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи.
Не давайте грибні страви дітям, людям похилого віку чи тим, хто має проблеми зі шлунково-кишковим трактом.
Не зберігайте готові грибні страви довго. Гриби швидко псуються, тому їх варто вживати лише свіжоприготовленими.
При перших симптомах отруєння (нудота, біль у животі, запаморочення) негайно звертайтеся по медичну допомогу.
Якщо ж купуєте гриби в торговельних закладах або на агропродовольчих ринках, звертайте увагу на:
- наявність обов’язкової інформації про харчовий продукт;
- умови зберігання;
- цілісність упаковки та відсутність здуття кришки
Підписуйтеся на наші канали, щоб завжди бути в курсі важливих новин Івано-Франківська та Прикарпаття.
• YouTube – https://www.youtube.com/@RAITVUA
• Сайт ТРК «РАІ» – https://rai.ua/
• Facebook – https://www.facebook.com/profile.php?id=100063475576480
• TikTok – https://www.tiktok.com/@trkrai?is_from_webapp=1&sender_device=pc