Онлайн TV FM радіо FM пауза

8 ЦНАПів Прикарпаття отримали мобільні кейси. Відео

Новини

Івано-Франківщині передали портативні кейси для дистанційного надання адміністративних послуг маломобільним групам населення.

ЦНАПи Івано-Франківської громади отримали кейси для дистанційного надання адміністративних послуг. Це комплекти сучасної портативної техніки, які містять планшети, камери, сканери та інше технічне оснащення. Воно дає змогу у форматі віддаленого робочого місця повноцінно приймати документи. Завдяки цьому маломобільні верстви населення та жителі віддалених населених пунктів можуть отримувати якісні адмінпослуги не відвідуючи ЦНАПи.

«Є необхідність покращити обладнання. У 2023 до центру надання адміністративних послуг було направлено більше пів тисячі запитів для оформлення замовлення адміністративних та соціальних послуг вдома. Цей сервіс доступний для осіб похилого віку та осіб з інвалідністю»,- повідомив Богдан Питель, директор департаменту адміністративних послуг Івано-Франківської міськради.

Івано-Франківським ЦНАПам передали 8 мобільних валіз. Їх загальна вартість понад 500 тисяч гривень.

«Вартість однієї валізки орієнтовно 70 тисяч гривень. Уряд Великої Британії підтримує Україну в межах проєкту «Посилення стійкості громад в регіонах України»»,- розповіла Леся Попелюх, регіональна координаторка ПРООН в Івано-Франківській області.

Така підтримка від міжнародних партнерів, зазначає очільниця Прикарпаття Світлана Онищук, в час війни дуже важлива. Адже більшість коштів з бюджетів нині йдуть на допомогу Збройним силам України.

«Державні послуги мають бути доступними для усіх без винятку категорій населення. Особливо у час війни, коли зростає кількість людей, які належать до маломобільних груп. Тож працюємо з нашими міжнародними партнерами, щоби створити належні для цього умови»,- зазначила Світлана Онищук.

Перед цим у рамках проєкту «Підсилення стійкості громад в регіонах України», ПРООН передали станції для виготовлення біометричних паспортів та паспортів громадянина України для п’яти територіальних громад Прикарпаття.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua