Онлайн TV FM радіо FM пауза

21 травня – день чаю, динозаврів та медитації

21 - 21 травня - день чаю, динозаврів та медитації - rai.ua Новини

21 травня – 141-й день року. В цей час відзначається Міжнародний день чаю, динозавра та Всесвітній день медитації.

Міжнародний день чаю

Міжнародний день чаю – неофіційне свято, яке відзначається щорічно 21 травня з ініціативи Організації Об’єднаних Націй від 21 грудня 2019 року.

Метою проведення «Міжнародного дня чаю» було заявлено привернення уваги суспільства і політиків до проблем продажу чаю, положенню працівників чайних виробництв, складнощам, що виникають в невеликих виробників в боротьбі з великими корпораціями, а також популяризація цього напою у світі.

Найбільш широко святкування «Міжнародного дня чаю» проходить в Індії та Шрі-Ланці.

chai - 21 травня - день чаю, динозаврів та медитації - rai.ua

День динозавра

День динозавра  – це щорічне свято, яке об’єднує палеонтологів і любителів динозаврів.

З тих пір, як перші скам’янілі кістки динозаврів були упізнані та визнані на початку XIX століття, їх викопні кістяки стали головними пам’ятками музеїв у всьому світі, а динозаври перетворилися на невід’ємну частину популярної культури . Великі розміри представників деяких груп динозаврів, а також жахливий і фантастичний образ, що поширився, забезпечили регулярну появу динозаврів у бестселерах і фільмах.

На сьогоднішній день вчені виділяють більше 500 різних видів динозаврів.

В Аргентині палеонтологи знайшли кістки динозавра, який ймовірно був найбільшою істотою, що будь-коли існувала на Землі. Археологи кажуть, що за попередніми підрахунками, ящур мав 20 метрів заввишки, що дорівнює висоті семиповерхового будинку. Важив він 77 тон, що можна порівняти із вагою 14 африканських слонів.

Одна із версій вчених чому вимерли динозаври – через пил, який здійнявся після падіння астероїда 66 мільйонів років тому. 

dy 1 - 21 травня - день чаю, динозаврів та медитації - rai.ua

Всесвітній день медитації

Медитація – це група ментальних вправ, яка застосовується як у духовно-релігійній, так і в оздоровчій сферах, задля досягнення особливого стану свідомості. Медитація охоплює ряд технік, спрямованих на розвиток уважності, самосвідомості та ясності розуму.

Зараз медитація використовується для розслаблення та зниження стресу. Вона впливає на вегетативну нервову систему й регулює діяльність внутрішніх органів, систем та судинні обмінні процеси.

Метою Всесвітнього дня медитації є залучення людства до медитативної практики.

med - 21 травня - день чаю, динозаврів та медитації - rai.ua
А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua