Онлайн TV FM радіо FM пауза

20 червня – Всесвітній день біженців

migr - 20 червня - Всесвітній день біженців - rai.ua Новини

Всесвітній день біженців – день, який щорічно 20 червня організовує Організація Об’єднаних Націй. Він призначений для інформування та вшанування біженців з усього світу.

Цей день вперше був встановлений 20 червня 2001 року на знак визнання 50-ї річниці Конвенції про статус біженців 1951 року.

На планеті налічується близько 20 мільйонів біженців і 25 мільйонів внутрішньо переміщених осіб.

20 червня, у Всесвітній день біженців, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець нагадав, що цей день був заснований ООН на честь сили й мужності людей, які були змушені залишити рідний дім, рятуючись від воєн, переслідувань, насильства або стихійних лих. 

«За даними Агентства ООН у справах біженців, станом на кінець травня 2023 р. понад 8 мільйонів українців стали біженцями; більше 5-ти мільйонів –  подали заяви на отримання статусу тимчасового резидента в сусідніх західноєвропейських країнах. Найбільшу кількість громадян України прийняли держави ЄС, зокрема, Польща, Німеччина, Чехія. Сповідуючи принципи, проголошені Конвенцією про статус біженців, європейські країни внесли зміни у своє законодавство, щоб підтримати українців у цей нелегкий час»,- йдеться на сайті Центру досліджень соціальних комунікацій.

За словами Омбудсмана, від початку широкомасштабного вторгнення Росії мільйони громадян змушені були покинути свої домівки в пошуках безпеки як всередині України, так і за її межами.

«Світлини про міграцію українців облетіла увесь світ. Вони не залишають досі нікого байдужими, бо вони – про людські страждання, про українців, які через війну змушені були залишили все і шукати порятунку далеко у світах. Вдячні за підтримку міжнародній спільноті, яка засвідчила, що ми не залишилися сам-на-сам з бідою. Твердо вірю, що наші люди неодмінно повернуться додому, уже у звільнену від окупанта країну » – зазначила Світлана Онищук Голова Івано-Франківської ОВА

Головне зображення: https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fdmsu.gov.ua%2Fnews%2Fdms%2F4977.html&psig=AOvVaw3MSnkYhKnVi1MvSCIlK5Fd&ust=1718965257704000&source=images&cd=vfe&opi=89978449&ved=0CBEQjRxqFwoTCODYnt766YYDFQAAAAAdAAAAABAE

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua