Щоб забезпечити контроль за організацією харчування дітей у закладах освіти фахівці Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області розробили у 2025 році «Програму моніторингу організації харчування дітей у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, дотримання протиепідемічних вимог».
Впродовж жовтня спеціалісти управлінь та відділів Держпродспоживслужби в області провели 115 моніторингових обстежень у закладах загальної середньої освіти та 71 — у закладах дошкільної освіти.
Під час моніторингових обстежень звертали увагу на:
- дотримання норм харчування дітей,
- технології приготування страв на харчоблоках закладів освіти,
- дотримання санітарно-гігієнічних та протиепідемічних вимог,
- дотримання умов та термінів зберігання сировини та харчових продуктів,
- ведення необхідної документації з організації харчування.

Основні порушення, які виявляли при моніторингових обстеженнях:
- не проводиться виробничий контроль води питної, сировини та готових страв, змивів,
- денне меню не відповідає погодженому примірному 4-тижневому сезонному,
- не забезпечено постійне ведення документації на харчоблоці.
За результатами проведеного моніторингу в жовтні 2025 року направлено 85 рекомендаційних листів керівникам закладів дошкільної та загальної середньої освіти, надано 186 рекомендацій працівникам харчоблоків та відповідальним за надання послуг харчування щодо дотримання гігієнічних вимог.
Моніторингові обстеження за станом організації харчування дітей у закладах освіти продовжуватиметься до кінця 2025 року.

Фото: Головне управління Держпродспоживслужби в Івано – Франківській області
Підписуйтеся на наші канали, щоб завжди бути в курсі важливих новин Івано-Франківська та Прикарпаття.
• YouTube – https://www.youtube.com/@RAITVUA
• Сайт ТРК «РАІ» – https://rai.ua/
• Facebook – https://www.facebook.com/profile.php?id=100063475576480
• TikTok – https://www.tiktok.com/@trkrai?is_from_webapp=1&sender_device=pc
