Онлайн TV FM радіо FM пауза

Кардіологи: існує фрукт, який може «врятувати» ваше серце

Кардіологи: існує фрукт, який може «врятувати» ваше серце Новини

У світі, де серцево-судинні захворювання залишаються однією з головних причин смертності, ми все частіше звертаємо увагу на те, що лежить у нашій тарілці. Деякі продукти мають набагато більше впливу на здоров’я, ніж здається. І серед них — фрукт, який заслуговує на особливу увагу.

Кардіолог Сара Александер наголошує: авокадо — справжній скарб для серцево-судинної системи, і його користь важко переоцінити.

Про це пише  Eeatingwell. 

Цей фрукт є джерелом корисних жирів, клітковини, вітамінів, мінералів і антиоксидантів. Завдяки своєму унікальному складу авокадо може позитивно впливати на зниження рівня холестерину та артеріального тиску. 

Один із ключових елементів у складі авокадо — калій. За словами Сари, саме він допомагає зменшити вплив натрію на організм, а отже — сприяє зниженню тиску.

Крім калію, авокадо містить антиоксиданти, як-от каротиноїди та вітамін Е, які захищають судини, зменшують кількість «поганого» холестерину і підтримують нормальну роботу серцево-судинної системи.

avaoka - Кардіологи: існує фрукт, який може «врятувати» ваше серце - rai.ua

Фрукт також багатий на моно- та поліненасичені жири — ті самі, що сприяють зниженню рівня холестерину. Метааналіз семи наукових досліджень довів: люди, які регулярно їдять авокадо, мають нижчий загальний рівень холестерину, порівняно з тими, хто цього продукту уникає.

Крім того, споживання авокадо пов’язують із меншим ризиком розвитку серцевих захворювань. Одне з досліджень показало: ті, хто вживав хоча б дві порції авокадо щотижня, на 16% рідше страждали на серцево-судинні недуги, а ризик ішемічної хвороби серця був меншим на 21%. Цікаво, що навіть заміна лише половини порції масла або маргарину на авокадо асоціювалася зі зниженням ризику хвороб серця на 16–22%.

valvad - Кардіологи: існує фрукт, який може «врятувати» ваше серце - rai.ua

Ще одна перевага авокадо — висока концентрація клітковини. Половинка плоду містить майже 7 грамів цієї речовини, що становить близько чверті добової норми. Половина з цієї кількості — це розчинна клітковина, яка ефективно знижує рівень холестерину в крові.

Також варто згадати про фітостерини — природні речовини, що запобігають всмоктуванню холестерину. В авокадо їх більше, ніж у більшості інших фруктів, а отже — він є потужним союзником у боротьбі за здорове серце. Регулярне вживання авокадо може стати простим, але дієвим кроком до покращення серцево-судинного здоров’я. Турбота про серце починається з маленьких, але щоденних рішень — і додати до свого раціону авокадо може стати одним із них. Цей зелений плід не лише смачний, а й справді потужний союзник вашого здоров’я.

Підписуйтеся на наші канали, щоб завжди бути в курсі важливих новин Івано-Франківська та Прикарпаття.
• YouTube – https://www.youtube.com/@RAITVUA 
• Сайт ТРК «РАІ» – https://rai.ua/ 
• Facebook – https://www.facebook.com/profile.php?id=100063475576480
• TikTok – https://www.tiktok.com/@trkrai?is_from_webapp=1&sender_device=pc

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua