Після служби в лавах Збройних сил України Роман Масевич повернувся до мирного життя та зайнявся підприємництвом — виробництвом традиційної гуцульської бриндзи.
Перших овець захисник придбав ще 2020 року. Сьогодні його отара налічує майже 70 тварин, серед яких цінні молочні вівці. 20 з них – були придбані за кошти гранту від Українського ветеранського фонду Мінветеранів.
Зараз чоловік готується до відкриття сироварні, де планує виготовляти традиційну гуцульську бриндзу — продукт, що є частиною культурної спадщини Карпат. Уже замовлено холодильне обладнання, організовано простір для випасу отари, встановлено електронну огорожу для безпеки тварин.
У справі батькові допомагає його 21-річний син. Також пан Роман приєднався до Асоціації виробників традиційних карпатських високогірних сирів, що відкриває можливість експортувати гуцульську бриндзу до країн Європи.
Підписуйтеся на наші канали, щоб завжди бути в курсі важливих новин Івано-Франківська та Прикарпаття.
• YouTube – https://www.youtube.com/@RAITVUA
• Сайт ТРК «РАІ» – https://rai.ua/
• Facebook – https://www.facebook.com/profile.php?id=100063475576480
• TikTok – https://www.tiktok.com/@trkrai?is_from_webapp=1&sender_device=pc