Онлайн TV FM радіо FM пауза

Поліція Івано-Франківщини нагадує правила, які допоможуть вберегтись від аферистів

Поліція Івано-Франківщини нагадує правила, які допоможуть вберегтись від аферистів Новини

Аферисти, що маскуються під виглядом волонтерів, чи використовують сотні фейкових благодійних сайтів, які начебто обіцяють грошову допомогу, чи надсилають кореспонденцію з неправдивою інформацію про збір коштів – в бажанні заволодіти чужими коштами, пройдисвіти вдаються до різноманітних комбінацій. Утім розпізнати їх та зберегти гроші – можна. Варто проявити пильність та дотримуватись інформаційної гігієни.

Про це пише на сторінці «Facebook» Поліція Івано-Франківської області

1. Дослідіть організації, яким ви б хотіли задонатити кошти.

2. Зверніть увагу на сайт організації чи соціальні мережі, чи є там фото звітності або ж сам звіт з витратами коштів.

3. Перевірте реєстраційні документи організації, чи вони взагалі є.

4. Перевіряйте правильність адреси сайту та інтерфейс.

5. Переконайтеся, на що будуть спрямовані кошти.

6. Пам’ятайте, що тих людей, які поширюють інформацію про можливості для пожертвування коштів, ви маєте знати й бути впевненими в їхній репутації та надійності. Також важливо особисто сконтактувати з такою людиною, через альтернативний месенджер чи зателефонувати, щоб пересвідчитись що саме ця людина збирає кошти, і чи її сторінку не було зламано.

7. Не вводьте персональних даних на веб-сайті організації. Ідеться про банківські дані та особисті дані про ваше місце перебування та прізвище.

8. Не відкривайте листів або повідомлень у месенджерах від незнайомих людей, які відправляють посилання та прохання переказати кошти на благодійність.

9. Не піддавайтеся емоціям. Хоч це і складно в часи війни, але для того, щоб точно зробити добру справу, яка принесе користь, потрібно думати раціонально. Шахраї можуть публікувати фото або історії людей або ж писати емоційні тексти.

don - Поліція Івано-Франківщини нагадує правила, які допоможуть вберегтись від аферистів - rai.ua
А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua