Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Прикарпатті ліквідували канал незаконного перетину державного кордону

На Прикарпатті ліквідували канал незаконного перетину державного кордону Новини

Нацполіція спільно з СБУ ліквідувала черговий канал незаконного перетину державного кордону: групі осіб слідчі повідомили підозри.

10 тисяч доларів за перетин кордону – такий незаконний бізнес організували двоє чоловіків, мешканці Прикарпаття та Буковини. Один з правопорушників уже під вартою. Таку міру запобіжного заходу йому обрав суд. Напередодні слідчі оголосили підозру й другому фігуранту.

Протиправну діяльність 27-річних чоловіків задокументували співробітники Коломийського районного відділу поліції спільно з СБУ в Івано-Франківській області.

Діючи умисно, з корисливих мотивів за попередньою змовою, фігуранти налагодили незаконний маршрут через державний кордон України. Він пролягав карпатським високогір’ям, через ліси, поза пунктами пропуску, аж до румунського кордону. Свої послуги «перевізників» фігуранти оцінили в 10 тисяч доларів США.

Разом з «клієнтом» зловмисники планували стартувати з Коломиї на світанку. Спершу на автомобілі вони мали добратись в прикордонну зону. А далі на мотоциклі, який надав 27-річний буковинець, добратись до кордону та перетнути його.
Однак напередодні ввечері, під отримання грошей на одній із вулиць Коломиї, 27-річний фігурант, коломиянин, був викритий поліцейськими. Під час обшуку правоохоронці вилучили в нього кошти, отримані від протиправної діяльності, мобільний телефон та інші речові докази. А зранку правоохоронці прийшли з обшуком і до другого фігуранта, що проживає на Буковині. В нього також вилучили мобільний телефон та інші речові докази протиправної діяльності.

Слідчі оголосили обом фігурантам підозри за ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

27-річному коломиянину суд ще кілька тижнів тому обрав запобіжний захід – тримання під вартою. Невдовзі міру запобіжного заходу оберуть і для другого підозрюваного.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua