Онлайн TV FM радіо FM пауза

Волонтерський штаб «Українська команда» в Івано-Франківську організував майстер-клас для дітей. Відео

Волонтерський штаб «Українська команда» в Івано-Франківську організував майстер-клас для дітей. Відео Варто знати

Подбати про найменших. Волонтерський штаб «Українська команда» в Івано-Франківську всіляко підтримує захисників України, а також турбується про малечу. Так і цього разу, в закладі харчування «Паляниця. Кухня Галичини» провели майстер-клас з приготування піци для місцевих та внутрішньо переміщених дітей.

Тренінг відвідали більше 10 учасників.  

«Даний захід спрямований на те, щоб дітей обʼєднати, зробити їх більш дружніми, щоб діти внутрішньо переміщених осіб не почували себе тут самотніми та обділеними. Дані заходи є не вперше, їх вже було проведено більше десяти. Були різні тематики – вареники, пряники, а сьогодні в нас піца, оскільки діти всі дуже полюбляють споживати піцу. Надіємось, що це не крайній захід, а ми ще декілька проведемо»,- розповідає Тетяна Михайлина, членкиня волонтерського штабу «Українська команда» в Івано-Франківську.

На благодійний майстер-клас прийшов Ярослав Козьменчук із п’ятирічним сином Матвієм. Каже, такі заходи є надзвичайно корисними для комунікації та соціалізації дітей:

«Він вже не вперше відвідує такі заходи. Такі заходи проводилися – виготовляли вареники та інші смаколики, ярмарки. Часто відвідуємо такі заходи, вважаємо це дуже потрібним, корисним,як для дітей, так і для дорослих».

До приготування піци долучився і п’ятирічний Дмитро. Його сім’я приїхала із Херсона, а в Івано-Франківську вони проживають майже 2 роки. Такий тренінг відвідують вперше.

Мати хлопчика Олена Новицька впевнена, сину дуже сподобається:

«Ми чули про такі майстер-класи, що проводять. Не було можливості, а тепер появилася така можливість. Дитині було дуже цікаво. Я його вчора запитала, він сказав, що дуже хотів би побувати всередині кухні, де працюють справжні кухарі. І вдома він допомагає мені. Йому дуже цікаво своїми руками зробити щось».

Керівник волонтерського штабу «Українська команда» в Івано-Франківську Андрій Монастирський запевняє, діти – це наше майбутнє. Тому варто про них піклуватись. 

«Є такий момент, коли наші маленькі дітки відчувають на собі фізичний і психологічний тиск, коли лунають сирени – вони психологічно дуже активні в період цієї фази. Ворог є, ворог атакує і Україна бореться з ним. Тому місія волонтерського штабу «Українська команда» полягає в тому, щоб ми якось відволікли наше майбутнє підростаюче покоління, щоб вони не відчували або десь переключилися на той момент, що вони є діти, діти нашого майбутнього»,- зазначає керівник волонтерського штабу «Українська команда» в Івано-Франківську Андрій Монастирський.

До слова, волонтерський штаб «Українська команда» в Івано-Франківську організовував схожі майстер-класи для дітей більше десяти разів. 

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua