Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Токіо стали популярними самурайські курси, на яких навчають володіння японським мечем. Відео

самурайські курси, на яких навчають володіння японським мечем Новини

Дедалі більше туристів приїжджають у зал для тренувань у центрі Токіо, щоб навчитися основ володіння японським мечем. Популярність такого заняття різко зросла після того, як телесеріал «Сьогун» здобув рекордні 18 премій «Еммі».

«Вони на це повністю заслуговують. Серіал справді добре зроблено, акторська гра дуже природна», – пояснює Домінік ле Нобль, студентка з Нідерландів.

Заняття проходять у підземному залі додзьо під назвою «Театр самураїв у Токіо». Тут можна попрактикуватися в розрізанні тростинних циновок японським мечем.

Події драми «Сьогун» розгортаються у феодальній Японії. Серіал отримав нагороду як найкращий драматичний телесеріал. Також премії вручили виконавцям головних ролей — Хіроюкі Санаді та Анні Савай.

«Як шанувальник Хіроюкі Санади я дуже щасливий. Завдяки йому давня культура Японії оживає, і я радий, що люди в усьому світі дізнаються про її джерела», – наголошує Генсей Каміде, японський майстер бою на мечах.

«З минулого року кількість клієнтів зросла в півтора-два рази. Я відчуваю, що на це трохи вплинув “Сьогун”», – каже Казуко Міцуї, власниця додзьо.

У японській історії сьогунами називали військовиків високого рангу, які мали реальну владу й керували країною.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua