Онлайн TV FM радіо FM пауза

До довічного ув’язнення засуджено двох російських військових

засуджено російських військових Новини

До довічного ув’язнення засуджено двох російських військових, які відкрили прицільний вогонь по автомобілю з цивільними на Чернігівщині.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської окружної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Прокурори довели, що у березні 2022 року шестеро цивільних, серед яких троє неповнолітніх, намагались виїхати на автомобілі «Renault Duster» з села Рогощі Чернігівського району, яке було тимчасово окуповане російськими військами.

Рухаючись по автомобільній дорозі в напрямку села Хмільниця, цивільний транспортний засіб зупинився на узбіччі, щоб не перешкоджати руху колони ворожої техніки. Автівка та люди в ній не становили жодної загрози для окупантів. Проте російські військові, у тому числі двоє обвинувачених, почали обстрілювати машину з автоматичної зброї.

Водій та пасажирка автомобіля загинули на місці події, а двоє неповнолітніх отримали тілесні ушкодження.

засуджено російських військових
А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua