Онлайн TV FM радіо FM пауза

Зцілення отрутою: житель Іраку використовує бджіл, щоб лікувати хворих. Відео

користь укусів бджіл Новини

Бджоляр та кваліфікований апітерапевт Мустафа лікує пацієнтів нетрадиційними методами — бджолиною отрутою. Він мешкає в іракському місті Мосул. Каже, що тут на нетрадиційну медицину дедалі більше попиту, і пацієнти поступово відмовляються від сучасних ліків.

«Це лікування дає чудові результати за найскладніших і хронічних хвороб, які важко піддаються лікуванню. Це ревматичні, імунні та респіраторні захворювання, проблеми з носом, вухом та горлом, а також проблеми із зором, пов’язані з катарактою, далекозорістю та короткозорістю», – зазначає Мустафа Канаан, бджоляр.

Мустафа організував пасіку й став апітерапевтом у 1997 році. Спочатку лікував задарма, а тепер бере символічну плату — 1000 іракських динарів за сеанс. Це приблизно 75 центів.

Пацієнти кажуть, що такий метод справді допомагає.

«Я страждаю від болю в п’ятому та шостому хребцях, який віддає до рук. Але зараз усе дуже добре. Раніше я не міг ночами спати. Я відвідував лікарів у Дахуку та Мосулі, але вони мені не допомогли. Тут мені дуже комфортно, і, дасть Бог, я прийду на ще один сеанс. Сподіваюсь, я одужаю», – пояснює Кассем Аббас, пацієнт.

Таке лікування людство застосовує здавна. Про нього тисячоліттями знали в Стародавній Греції, Єгипті та Китаї.

«Укуси бджіл вважають альтернативним лікуванням. Але пацієнт може використовувати обидва методи, тобто вживати звичайні ліки, а також застосовувати укуси бджіл», – каже Мустафа Канаан, бджоляр.

Утім, сучасна медицина стверджує, що поки що є мало наукових доказів того, що укуси бджіл корисні.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua