Онлайн TV FM радіо FM пауза

Квітковий килим у Брюсселі цього року змінив традиції. Відео

Новини

Брюссель у повному цвітінні. Міська площа Гран-Плас знову вражає квітковою феєрією, приваблюючи тисячі місцевих жителів і туристів. Але цього року є одна дуже велика відмінність. Більшу частину килима створили не з бегоній, як торік, а з жоржин.

Квіти виростили в Бельгії. Вони вкриють понад 80 % експозиції площею 1600 квадратних метрів. У формуванні композиції бере участь понад 100 волонтерів. Вони акуратно викладають квіти.

«Ми почали сьогодні о 7-й ранку, і я думаю, що близько першої ми закінчимо. Отже, усе відбувається дуже швидко. З нами 130 волонтерів. Це багато. Але вони потрібні, бо ми використовуємо 650 000 квітів», – зазначає Коен Кондендуш, волонтер і технічний директор Flower Carpet.

Традиція існує з 1971 року. Як очікують, цього разу вона привабить 150 тисяч відвідувачів.

«Це дуже важливо для привабливості міста, бо подивитися на квітковий килим до нас приїжджають з усього світу. Це спосіб просування Брюсселя в усьому світі, це також спосіб показати наші знання, як вирощувати ці квіти, бо їх зрізали лише сьогодні вночі, учора ввечері, а вранці їх виклали», – розповідає Дельфіна Хуба, член міського управління.

Дизайн квіткового килима цього року створила вулична художниця з Льєжа Осеан Корніль. Це суміш стилю ар-нуво та вуличного мистецтва.

Своєю роботою вона хоче привернути увагу молодшої аудиторії, водночас зберігаючи привабливість для давніх шанувальників заходу. Каже, що намагалася показати складну взаємопов’язану структуру Брюсселя.

«Брюссель для мене — місто з багатою культурою та різноманітністю, тому я вирішила черпати натхнення в корінні рослин, які під землею пов’язані одна з одною. Рослини спілкуються одна з одною нелінійним чином, і я подумала, що це чудово ілюструє Брюссель з усіма його районами», – пояснює Осеан Корніль, художниця.

Ця тендітна краса не може тривати вічно. Килим буде тут лише чотири дні.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua