Онлайн TV FM радіо FM пауза

Офіс Генпрокурора передав музею історії срібні злитки римського періоду

Новини

Офіс Генпрокурора спільно з Нацполіцією передали Національному музею історії України унікальний скарб із трьох срібних римських злитків, які були врятовані від нелегального продажу та повернуті державі.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора

Під час церемонії передачі Генеральний прокурор Андрій Костін подякував співробітникам Національного музею за їхню пильність і відданість справі, колегам з Нацполіції за оперативність та співпрацю, а також всім, хто зберігає історико-культурні цінності України, особливо зараз, під час війни.

Злитки виявили на території Хустського району Закарпаття. Місцевий мешканець намагався продати один зі злитків через інтернет-майданчик. Цей факт був виявлений співробітником Національного музею, який повідомив про злочин органи прокуратури.

За цим фактом Закарпатська обласна прокуратура розпочала кримінальне провадження, залучивши до розслідування обласне управління Нацполіції та оперативні підрозділи.

Враховуючи особливу культурну цінність скарбу, хід розслідування був взятий на контроль Офісом Генпрокурора.

Правоохоронцям вдалося упередили спробу продажу срібного злитка, а під час обшуку вдома у продавця виявили ще два аналогічні предмети.

Фото: Офіс Генерального прокурора

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua