Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську провели тренінг «Молодіжний працівник». Відео

Новини

Розвивати молодь України. В Івано-Франківську провели тренінг «Молодіжний працівник». Його організували Департамент молодіжної політики та спорту Івано-Франківської міської ради, управління спорту та молодіжної політики ІФ ОДА, КУ «Івано-Франківський молодіжний центр «Рух» та ГО «Консалтингові технології» за підтримки: Міністерства молоді та спорту України, Всеукраїнського молодіжного центру і Програми розвитку ООН в Україні.

«Дуже тішуся, що в Івано-Франківську даний тренінг відбувається вже ввосьме. Вперше він був в 2017 році, коли ще не було зрозуміло, що ж таке молодіжний працівник і для чого він. Вже тоді реформи в молодіжній політиці впроваджувалися, а з 2023 року молодіжний працівник – це вже офіційно професія, яка є у класифікаторі професій. Зараз люди, які будуть отримувати свідоцтво про проходження цього тренінгу мають підтвердження фаху спеціальності»,- розповідає Мар’яна Циганин, організаторка тренінгу.

До триденного тренінгу «Молодіжний працівник» доєдналися 19 учасників, які наприкінці занять отримають свідоцтво про проходження курсу. Учасники опрацьовували теоретичну інформацію про молодіжну роботу, ділилися досвідом та займалися практичними заняттями.

Підвищити свою кваліфікацію вирішив і голова молодіжної ради Івано-Франківська Святослав Білоус. Каже, найбільш цінним для нього було практичне дослідження:

«Найбільше запамʼяталося вчорашнє завдання. В нас було завдання провести шість типів досліджень. В моїй команді – це в форматі картування. Ми картували простори, локації, де молодь найбільше проводить часу, де може самореалізовуватися та виконувати ті речі, які їй цікаві».

Займалася із учасниками тренінгу тренерка Христина Мокрій. Заняття ділилися на певні сесії, під час яких опрацьовували основні положення, що необхідні для молодіжного працівника.

«Друга сесія стосувалася поняття «молоді люди» і які в них є потреби. Дуже часто ми розуміємо, що молодь згідно закону України – це особи від 14 до 35 років. Але є категорії молоді, характеристики молоді. Третя сесія стосувалася молодіжної політики. Молодь цього лякається, бо не дуже часто хоче повʼязувати життя з політикою. Але насправді це дещо інше»,- зазначає тренерка програми «Молодіжний працівник» Христина Мокрій.

До тренінгу долучилася і Тетяна Ольховська, яка займається студентським самоврядування. Каже, завдяки тренінгу отримала необхідні знання для навчального процесу:

«Я активна учасниця студентського самоврядування, тому мені важливо було дізнатися, як працювати з молоддю, як залучати молодь, дізнатися поради. Дальше я планую розвиватися в цьому напрямку. Можливо, почну займатися ще більше якось громадською діяльністю».

До слова, тренінг «Молодіжний працівник» проводять в Івано-Франківську щорічно з 2017 року.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua