Онлайн TV FM радіо FM пауза

Малюнок для обкладинки першої книги про Гаррі Поттера продали за рекордний $1,9 млн

screenshot 36 - Малюнок для обкладинки першої книги про Гаррі Поттера продали за рекордний $1,9 млн - rai.ua Новини

Оригінальний малюнок для обкладинки першої книги про Гаррі Поттера пішов з молотка за рекордний мільйон дев’ятсот тисяч доларів на торгах у Нью-Йорку. Водночас за лот розраховували отримати від 400 000 до 600 000 доларів. Ім’я власника не розголошують.

Аукціонний будинок заявив, що малюнок став найдорожчою річчю, пов’язаною з Гаррі Поттером, з усіх, що будь-коли були продані на торгах.

Ілюстрацію зробив художник Томас Тейлор. Він одним із перших прочитав рукопис Джоан Роулінг. Після цього Тейлор за два дні намалював ескіз. Використав акварель та чорний олівець. Ця обкладинка прикрасила перше видання книги «Гаррі Поттер та філософський камінь», опубліковане в 97-му році.

Малюнок не раз виставляли на аукціон. До цього його продавали в Лондоні. Лот оцінювали у 25-30 тисяч доларів. Отримати вдалося 100 тисяч.

У романах Джоан Роулінг описані пригоди Гаррі Поттера та його друзів, які навчаються чарівництва в школі Гоґвортс.

Книги про юного чарівника входять до списку літературних бестселерів. У всьому світі вже продано понад 500 мільйонів екземплярів. Основна серія складається із семи романів. Також є три офіційні доповнення та три колекційні видання.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua