Онлайн TV FM радіо FM пауза

Чи допоможуть комахи розв’язати проблему голоду в ДР Конго

Новини

У притулку, що в столиці Демократичної Республіки Конго, дітей годують білими хробаками. Їстівних комах, зокрема личинки, дедалі частіше розглядають як багату на білки альтернативу м’ясу.

Близько чверті 99-мільйонного населення ДР Конго потерпає від нестачі продовольства, а половина всіх сиріт недостатньо їсть. Такі дані Всесвітньої продовольчої програми.

Некомерційна організація «Ферми для сиріт» постачає багаті на білок личинки дитячим будинкам Кіншаси. Організацією керує інженер-агроном Франсуаза Лукаді.

«Ми зрозуміли, що існує серйозна проблема недоїдання та браку поживних речовин серед дітей, особливо дітей до 5 років. Ми подумали, що цим можемо розв’язати цю проблему раз і назавжди», – розповідає Франсуаза Лукаді, інженер-агроном.

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН стверджує, що комахи можуть бути багатим джерелом жирів, білків, вітамінів, клітковини та мінералів. Деякі з них можна використовувати або як їжу для людей, як у ДР Конго, або як корм для тварин.

Організація «Ферми для сиріт» щомісяця вирощує майже 300 кілограмів пальмових личинок, забезпечуючи їжею сотні дітей. Також личинок постачають у чотири ресторани, де вони стають дедалі популярнішим інгредієнтом.

Деякі критики кажуть, що буде складно почати комерційне виробництво через відсутність достатніх ресурсів. Зокрема, тому, що комах доводиться годувати тими ж культурами, які їдять і люди.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua