Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Шотландії розробили нову технологію для очищення води. Відео

screenshot 21 1 - У Шотландії розробили нову технологію для очищення води. Відео - rai.ua Новини

Шотландська компанія розробила нову технологію очищення води. Вона не тільки не шкодить природі, а й допомагає позбутися великої кількості пластикових пляшок на смітниках.

«Це вода з природного джерела. Такий колір у неї через особливості місцевого ґрунту», – наголошує Девід Паркер, власник готелю.

У Шотландії багато торфовищ, тому вода в річках та струмках коричнева. Власник готелю Девід Паркер каже, що даремно витратив десятки тисяч фунтів стерлінгів, намагаючись зробити воду придатною для пиття.

Тепер усе змінилося. Одна шотландська компанія розробила новітню технологію очищення води без фільтрів та хімікатів. Вона створила невеликий пристрій, де вода очищається від бактерій, вірусів, паразитів, а також пестицидів, важких металів та інших забруднювачів.

«Ми знайшли спосіб прискорити та здешевити процес очищення. Це означає, що можна досягти найякіснішого очищення води з будь-якого джерела у світі», – пояснює Дункан Пітерс, засновник компанії.

Девід Паркер вже встановив такий пристрій у готелі. Раніше він витрачав 12 000 фунтів стерлінгів на рік на воду в пляшках. А тепер нова технологія допомагає йому одержувати 300 літрів чистої води на день.

«Це більше стосується іміджу. Чому нам доводиться роздавати людям воду в пляшках у Сполученому Королівстві, яке не належить до країн третього світу?», – каже Девід Паркер, власник готелю.

Проблеми з водою існують у всій Великій Британії.

«Двадцять дві тисячі об’єктів нерухомості в Шотландії залежать від таких джерел, як колодязі та джерела. У 14% з них виявили кишкову паличку. У Великій Британії налічується 75 000 таких об’єктів нерухомості. А в глобальному масштабі проблема ще серйозніша», – розповідає Дункан Пітерс, засновник компанії.

Шотландська компанія сподівається, що її технологію також використовуватимуть у зонах стихійних лих. Це знизить залежність від води в пляшках, на доставляння якої також треба витрачати ресурси. Загалом технологія допоможе позбутися величезної кількості відходів у вигляді пластикових пляшок.

А яка ваша реакція?
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua