Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Бразилії горять найбільші водно-болотні угіддя світу. Відео

image 2 - У Бразилії горять найбільші водно-болотні угіддя світу. Відео - rai.ua Новини

У Бразилії горить Пантанал — найбільші водно-болотні угіддя світу. До того ж цього року через посушливу погоду болотами їх назвати вже не можна. Те, що відбувається, місцеві жителі називають «пеклом».

«У цей час Плантанал має бути затоплений. Він відомий як найбільше заболочене місце у світі, але зараз він схожий на пустелю, пекло, усюди вогонь. Удень уже не видно обрію, складно орієнтуватися й працювати з човном. Тяжко дихати, важко новонародженим дітям, спека стає дедалі сильнішою», – розповідає Амільтон Брандао, провідник рибалок.

Провідник рибалок Амільтон Брандао поспішає до міста Корумба, що в штаті Мату-Гросу-ду-Сул, щоб допомогти Клейтону Хосе врятувати худобу від вогню.

До ранчо Хосе можна дістатися човном, але до місця, де застрягла його скотина, пройти можна тільки на коні.

«Це дуже сумно: бачити, як нищиться такий заповідник. У вогні гине стільки життів», – наголошує Амільтон Брандао, провідник рибалок.

«Ми намагаємося перевести худобу на інший бік затоки, щоб вона мала більше шансів вижити. Вогонь поширюється так, що може оточити її та спалити», – пояснює Клейтон Хосе, фермер.

Тоді як Мату-Гросу-ду-Сул потерпає від посухи й горить, інший бразильський штат — Ріу-Гранді-ду-Сул — уже понад місяць тоне внаслідок аномальних злив.

«Усе перемішалося. У Пантаналі, де зараз має бути повно води, сухо, а в Ріу-Гранді-ду-Сулі, де має бути сухо, усе навпаки», – зазначає Амільтон Брандао, провідник рибалок.

Пожеж на водно-болотних угіддях Пантаналу цьогоріч палає майже вдесятеро більше, ніж зазвичай.

Від найбільших пожеж в історії спостережень регіон постраждав у 2020 році, і зараз їх масштаби майже такі самі. І це тоді як вогненебезпечний сезон тут ще не почався — зазвичай він настає в липні й досягає піка в серпні та вересні.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua