Онлайн TV FM радіо FM пауза

Дзвін пам’яті: в Івано-Франківську вшанували загиблих захисників України

Новини

Родини загиблих отримали почесні відзнаки від Президента «За оборону України» та від обласної влади «За заслуги перед Прикарпаттям». Поминальні заходи традиційно відбулися в Меморіальному сквері, що в Івано-Франківську.

Про це повідомляє Поліція Івано-Франківської області.

Вшанувати пам’ять спецпризначенців та поліцейських, які віддали життя у боротьбі із російськими загарбниками, прийшли родини, друзі, побратими на керівництво ГУНП в Івано-Франківській області.

Відзнаки від Президента «За оборону України» отримали родини загиблого старшого оперуповноваженого управління боротьби з наркозлочинністю в Івано-Франківській області Департаменту боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України Володимира Розвадовського та спецпризначенця, командира взводу № 2 поліції особливого призначення ГУНП в Івано-Франківській області Віктора Паньківа.

Відзнаки «За заслуги перед Прикарпаттям» отримали родичі спецпризначенців, які загинули 29 травня 2014 року.  Тоді  бойовики з ПЗРК збили український гелікоптер МІ-8. Вертоліт, який впав поблизу Слов’янська, мав доставити на гору Карачун продукти, воду та бронежилети українським військовим. Тоді загинули шестеро військовослужбовців і стільки ж працівників спеціальної роти прикарпатської міліції: Петро Безпалько, Василь Семанюк, Володимир Шарабуряк, Володимир Лисенчук, Петро Остап’юк та Віктор Яков’як.

«Це дуже болючі 10 років для нас, матерів. Вони були першими, хто пішов на війну, на той момент вони змогли зупинити ворогів.  Ми навіть не знали куди вони поїхали. Адже вони були правоохоронцями й ми знали, що в них завжди небезпечна робота. Але ми навіть не могли уявити, що це уже йде війна, і що вони уже воюють»,- розповіла матір одного із загиблих спецпризначенців Ольга Шарабуряк.  

Загалом, за десять років війни загинуло 18 прикарпатських поліцейських, 3 правоохоронців досі вважаються зниклими безвісти.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua