Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Прикарпатті діє організація проведення спеціалізованих таборів для дітей

tabory - На Прикарпатті діє організація проведення спеціалізованих таборів для дітей - rai.ua Новини

Поєднання літнього відпочинку дітей з прифронтових територій з психологічним розвантаженням і тренінгів з безпеки ініціювали на Прикарпатті.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України в Івано-Франківській області.

Партнери Фонд «Чисті Серцем», Головне управління ДСНС України в Івано-Франківській області, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника та Івано-Франкіський медичний університет домовилися про організацію на Прикарпатті влітку спеціалізованих таборів для дітей «FLORIAN».

«Я памʼятаю своє дитинство і як ми находили те, що залишилося з часів Другої світової війни. Як кидали те у вогонь, бо нам було цікаво…. Хочемо не просто оздоровити дітей, а й наживо показати їм як виглядають небезпечні для життя речі. Не на картинках, а на практиці надати знання, які комусь можуть врятувати життя», – переконаний ініціатор проєкту співзасновник БФ «Чисті серцем» Василь Вишиванюк.

Як розповіла начальник сектору зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС в області Христина Перцович, назва «FLORIAN» не є випадковою:

«Вона походить від імені Святого Флоріана – заступника людей під час надзвичайних ситуацій, зокрема, пожеж і повеней. Він є покровителем героїв, які гасять пожежі і рятують людей з-під завалів після чергових ворожих ракетних та дронових атак».

Підписаним документом визначено основні дії для реалізації запланованих спільних заходів проєкту:

– оздоровлення та відпочинок дітей;

– едукація здорового та безпечного способу життя;

– удосконалення практичних навичок щодо дій у надзвичайних ситуаціях;

– підвищення рівня знань дітей та підлітків у галузі безпеки життєдіяльності: дій під час надзвичайних ситуацій, дій при виявленні вибухонебезпечних предметів, обстрілах, обвалах будівельних конструкцій, пожежах, стихійних лихах, навчання з надання домедичної допомоги та орієнтування на місцевості;

– організація належних умов для вивчення рятувальної справи, розвитку творчих здібностей дітей, занять фізичною культурою, пожежно-прикладним спортом, туризмом, природоохоронною та краєзнавчою роботою;

– психологічна підтримка для дітей: релаксація, щоб зменшити стрес і тривожність, тренінги та заняття з психологами;

– забезпечення іншої навчально-просвітницької діяльності та дозвілля дітей тощо.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua