Онлайн TV FM радіо FM пауза

Інструктори Нацгвардії провели тренінг з тактичної медицини на полі бою для журналістів

str2 - Інструктори Нацгвардії провели тренінг з тактичної медицини на полі бою для журналістів - rai.ua Новини

Військові медики Національної гвардії України використовували спеціальні ефекти (вибухи, дим, звуки пострілів і фізичне навантаження) для того, щоб занурити учасників тренінгу з тактичної медицини в умови, що максимально наближені до бойових.

Про це йдеться на сайті Національної гвардії України.

Учасниками спеціального тренінгу були українські журналісти, котрі дізнавалися, як Нацгвардія навчає бійців перед виїздом у райони ведення бойових дій. А також, самі отримали нагоду набути навички першої домедичної допомоги.

«Перше – це швидкість, а друге – це м’язова пам’ять. Коли ти отримуєш поранення, це стан шоку і дезорієнтація, тому ти робитимеш те, що робив багато разів. Це мають бути дії, доведені до автоматизму,– підкреслює військовий та інструктор Національної гвардії України Станіслав.

Інструктори Нацгвардії провели спеціальний стрес-тест. Він спрямований на те, щоб створити фізичну і психологічну напругу й в умовах такої напруги відпрацьовувати необхідні навички.

«Ми намагаємося максимально вибити їх із колії, з якогось нормального оточення, спокійного, для того, щоб вони зрозуміли, що в бойових умовах може бути ще гірше. Ніхто не застрахований від панічної атаки чи ступору, коли він не знатиме, що робити і як це робити. Такі стрес-тести ми робимо для всіх військовослужбовців, які збираються виїжджати в зону проведення бойових дій. Щоб вони у бойових умовах могли легше сприймати ось таку стресову ситуацію і могли вправно працювати та надавати допомогу, адже буквально лічені секунди інколи можуть врятувати життя людині», – пояснює інструкторка з бойової підготовки за напрямком тактична медицина 2 Галицької бригади НГУ Юлія Мірчук.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua