Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Прикарпатті презентували систему для оцінювання навчальних закладів. Відео

element5 digital oycl7y4y0bk unsplash - На Прикарпатті презентували систему для оцінювання навчальних закладів. Відео - rai.ua Прикарпаття

Вихід української освіти на новий рівень. У рамках міжрегіонального заходу «Цифрова трансформація: нові можливості для забезпечення якості освіти» на Прикарпатті презентували інформаційно-аналітичну систему «ЕvaluED». За її допомогою можна проводити внутрішнє оцінювання освітніх та управлінських процесів.

«Один із цих можливостей, які ми презентуємо сьогодні – це цифрові інструменти для того, щоб школа і громада могли самі себе оцінити. Пройти самооцінювання. І не чекати, щоб до них хтось приїхав їх перевіряти і давав їм рекомендації. Вони вже можуть себе оцінити сьогодні, зробити висновки і включатися в роботу, щоб проводити постійні поліпшення і покращення їхньої освітньої діяльності», – зазначає голова Державної служби якості освіти України Руслан Гурак.

За результатами самооцінювання керівник закладу освіти отримає розгорнутий звіт, що включатиме оцінювання за чотирма напрямами діяльності та окремими критеріями.

«Сьогодні ми маємо можливість запропонувати керівникам шкіл уже комплексний продукт, тобто чотири напрямки для проведення самооцінювання. Чому це важливе, бо фактично, використовуючи той інструментарій, який буде використовуватися під час інституційних аудитів. Школи можуть самі використовуючи наш інструментарій визначити собі рівень за допомогою системи, зробити це простіше», – розповідає директор департаменту інституційного аудиту Державної служби якості освіти України Юрій Вергун.

До того ж, така система, попри повномасштабну війну, допомагатиме розвивати освіту в Україні та забезпечувати школярів якісним процесом навчання.

«Ми не можемо відкласти на завтра, або на післязавтра питання щодо забезпечення і підвищення якості. Ми маємо ці два процеси поєднувати, бо інакше наші результати освітні будуть знижуватися. Ми вже бачимо тенденцію, що і COVID-19, і війна дуже суттєво вплинули на результати навчання учнів. Ми маємо все зробити, аби діти не відчули війни – це по-перше. По-друге, були в безпеці. А по-третє, щоб вони навчалися і засвоювали ті знання, які їм потрібні будуть у майбутньому», – наголошує голова Державної служби якості освіти України Руслан Гурак.

Станом на сьогодні вже більше 30% шкіл України пройшли самооцінювання в системі «Евалайд» та змогли оцінити її дієвість.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua